Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Το ΄ξερες; - Τι σημαίνει το «άμπρα κατάμπρα»;

Μαγικά ραβδιά, κουνέλια που ξεπηδούν από ψηλά καπέλα και άλλα εντυπωσιακά κόλπα έρχονται στο νου όταν κανείς ακούει τη λέξη «άμπρα κατάμπρα». Πριν από εκατοντάδες χρόνια όμως οι άνθρωποι πίστευαν στην πραγματικότητα ότι η λέξη αυτή ήταν ένα «μαγικό ξόρκι». Η ακριβής προέλευση της λέξης δεν έχει εξακριβωθεί, όμως μία από τις παλαιότερες αναφορές που υπάρχουν σχετικά με αυτή υπάρχει σε ένα απόσπασμα από ρωμαϊκό γραπτό που αποδίδεται στον Serenus Sammonicus στο 2ο μ.Χ. αιώνα στο έργο του Liber Medicinalis, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας todayifoundout.com.
Θεωρείται απίθανο ο Sammonicus να επινόησε από μόνος του τη λέξη αυτή, η οποία μάλλον χρησιμοποιούνταν ήδη και υπάρχουν ορισμένες θεωρίες για την προέλευσή της. Μία από αυτές υποστηρίζει ότι προήλθε από τη λέξη «άβρασαξ», τα γράμματα της οποίας στην ελληνική αριθμολογία προστιθέμενα βγάζουν ως αποτέλεσμα 365 (όσες και οι ημέρες του χρόνου). Θα μπορούσε λοιπόν η λέξη αυτή να θεωρείται ιδιαίτερα «ισχυρή» και «σοφή» και οι «αρχαίοι μάγοι» να επινόησαν τη λέξη «άμπρα κατάμπρα» ως παράφραση της αρχικής για να τη χρησιμοποιούν ως «θεραπεία». Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι η λέξη προήλθε από τις εβραϊκές λέξεις που σημαίνουν «πατέρας, υιός και άγιο πνεύμα» (ab, ben, ruach hakodesh). Ίσως να προέρχεται και από την αραμαϊκή φράση «avra kadavra». Οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ θα θυμούνται τη φράση «avada kedavra». Η συγγραφέας του βιβλίου JK Rowling σε μια συνέντευξή της είχε πει ότι η φράση αυτή σημαίνει «ας καταστραφεί αυτό το πράγμα», κάτι που ταιριάζει με την πρώτη θεωρία της «θεραπείας», με την έννοια της «"εξόντωσης" μιας ασθένειας». Όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται σήμερα οι άνθρωποι φορούσαν φυλαχτά σαν τον κώνο του «abracadabra» που περιέγραψε ο Sammonicus. Πίστευαν ότι θεραπεύει ασθένειες, τον πυρετό και άλλα προβλήματα τα οποία αποβάλλοντας μέσα από το τελευταίο «Α» στη βάση. Η λέξη «άμπρα κατάμπρα» χρησιμοποιούνταν ως «θεραπεία» και το 18ο αιώνα, όπως φαίνεται από το βιβλίο του Daniel Defoe το 1707 με τίτλο «Journal of Plague Year», στο οποίο γίνεται αναφορά για τέτοιου είδους φυλαχτά και πόση σημασία έδιναν σε αυτά οι φτωχοί άνθρωποι. Τελικά οι άνθρωποι εγκατέλειψαν τις προλήψεις και δεισιδαιμονίες γύρω από τη λέξη «άμπρα κατάμπρα» και το 19ο αιώνα η πρακτική του κρεμάσματος ανάλογων φυλαχτών στο λαιμό για τη θεραπεία ασθενειών... εξασθένισε.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

coca cola

Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) 

Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. 

Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή)

40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. 

Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. 

Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. 

Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερο σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. 

Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου. 

Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. 

(Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) 

Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. 

Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι.

Εχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια.


Στην υγειά σας…

batman

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τα ίχνη του διαβόλου

Τα ίχνη του διαβόλου
diaforetiko.gr : ab50e58cb72d295fc8165f36a9f6ac11 XL Δείτε 6 τρομακτικά μυστήρια για γερά νεύρα!
Τη νύχτα της 9ης Φεβρουαρίου του 1855 στο Devon της Βρετανίας, μετά από ασθενή χιονόπτωση, μια σειρά από ίχνη που έμοιαζαν με οπλές, πλάτους περίπου 4 εκατοστών και με απόσταση 20 εκατοστών μεταξύ τους, εμφανίστηκαν στο χιόνι.
Το παράξενο ήταν ότι τα ίχνη διένυαν μια απόσταση 160 χιλιομέτρων, και για το μεγαλύτερο μέρος της πορείας τους κινούνταν μόνο σε ευθεία: Σπίτια, ποτάμια, θημωνιές με άχυρα και άλλα εμπόδια έμοιαζαν να έχουν «περαστεί» από πάνω, και τα ίχνη εμφανίζονταν ακόμα και στις χιονισμένες στέγες των σπιτιών και σε ψηλούς τοίχους που βρίσκονταν στην πορεία τους.
Μυστηριωδώς, τα ίχνη έμοιαζαν σε σημεία να οδηγούν σε, αλλά και να εξέρχονται από, σωλήνες νερού και αποχετεύσεων διαμέτρου μικρότερης των 10 εκατοστών. Πρόσφατα, τη νύχτα της 12ης Μαρτίου του 2009, ίχνη που έμοιαζαν πολύ με εκείνα του 1855, βρέθηκαν ξανά στο Devon.

Μια τεράστια ροζ μέδουσα

Μια τεράστια ροζ μέδουσα έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στις ακτές της... Αυστραλίας, που οι ειδικοί επιστήμονες είχαν να την δουν από το 1910.
Η Crambione Cookii όπως ονομάζεται είναι ένα θανατηφόρο θαλάσσιο πλάσμα το οποίο έχειένα έντονα τοξικό τσίμπημα που μπορεί να επιφέρει ακόμα και το
θάνατο. Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για το μυστηριώδες είδος, το οποίο έχει μήκος περίπου 50 εκατοστά και μεγάλα πλοκάμια, ενώ είναι το μεγαλύτερο είδος που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.
«Το τσίμπημά της είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να γίνει αισθητό ακόμα και στο νερό γύρω από το ζώο ή τον άνθρωπο που προσβλήθηκε από αυτό! Οι βιολόγοι βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με τοπώς ένα είδος είχε καταφέρει να παραμείνει κρυφό για πάνω από έναν αιώνα από τους ειδικούς, κρύβοντας καλά τον πληθυσμό και τις συνήθειές του. Το σκίτσο του ήταν μέχρι τώρα μόνο στο αρχείο και μένει πια η περαιτέρω μελέτη του», αναφέρει βιολόγος του Κέντρου Υποβρύχιου Κόσμου στο Κουίνσλαντ όπου μεταφέρθηκε η μέδουσα

Η Shanti Deva και η μετεμψύχωση


diaforetiko.gr : mathura2a Δείτε 6 τρομακτικά μυστήρια για γερά νεύρα!
Η τετράχρονη Shanti Deva ζούσε με τους γονείς της στο Δελχί της Ινδίας, το 1930. Μια μέρα, η μικρή είπε στους γονείς της ότι κάποτε ζούσε σε ένα μέρος που το έλεγαν Muttra, ήταν μητέρα τριών παιδιών, και το όνομά της ήταν Ludgi. Οι γονείς της στην αρχή δεν έδωσαν σημασία, όταν όμως παρατήρησαν ότι η κόρη τους επιμένει στην ιστορία της, αποφάσισαν να το διερευνήσουν.
Αποδείχτηκε ότι όντως υπήρχε ένα χωριό που λεγόταν Muttra, στο οποίο είχε πριν από λίγα χρόνια πεθάνει μια γυναίκα που την έλεγαν Ludgi. Όταν πήγαν με την κόρη τους εκεί, η τετράχρονη Shanti μιλούσε την τοπική διάλεκτο με τους ντόπιους, αναγνώρισε τον άνδρα και τα τρία παιδιά της, και μάλιστα μίλησε για εικοσιτέσσερα διαφορετικά γεγονότα τα οποία ταίριαζαν σε επιβεβαιωμένα περιστατικά από τη ζωή της Ludgi.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Tεστ προσωπικότητας

Κοίτα προσεκτικά τις παρακάτω εικόνες και διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει. Διάλεξε πρώτα την εικόνα που σου ταιριάζει και μετά συνέχισε στο επόμενο βήμα. Απαντήσεις: Εικόνα 1… Έχεις αυτοέλεγχο, είσαι ευαίσθητος και σκέπτεσαι πολύ πριν κάνεις κάτι. Παλεύεις εξαντλητικά και περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο με τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου. Μισείς την επιπολαιότητα και προτιμάς να είσαι μόνος παρά να υπομείνεις μια συζήτηση άνευ περιεχομένου. Οι σχέσεις σου με τους φίλους σου είναι πολύ καλές, πράγμα που σου δίνει εσωτερική ηρεμία και αρμονία που χρειάζεσαι για να νιώθεις καλά. Δεν αποτελεί πρόβλημα για εσένα το να κάθεσαι μόνος για μεγάλες περιόδους, χωρίς να βαριέσαι. Εικόνα 2… Είσαι ανεξάρτητος, αντισυμβατικός, απελευθερωμένος. Απαιτείς μια ελεύθερη και ανεξάρτητη ζωή, που σου επιτρέπει να καθορίζεις μόνος/η την πορεία σου. Έχεις μια καλλιτεχνική κλίση στη δουλειά και στη διασκέδαση. Η ανάγκη για ελευθερία σε κάνει καμιά φορά να κάνεις το αντίθετο από αυτό που έπρεπε. Ο τρόπος ζωής σου είναι πολύ ατομικιστικός. Δεν θα αντέγραφες ποτέ τυφλά αυτό που είναι “in”. Αντιθέτως προσπαθείς να ζήσεις σύμφωνα με τις δικές σου ιδέες και πεποιθήσεις, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα “κολυμπήσεις ενάντια στο ρεύμα”. Εικόνα 3… Είσαι δυναμικός, ενεργητικός, εξωστρεφής. Δεν έχεις πρόβλημα να πάρεις βέβαια ρίσκα και να αναλάβεις μεγάλες υποχρεώσεις με αντιστάθμισμα μια ενδιαφέρουσα δουλειά. Η ρουτίνα, αντιθέτως, φαίνεται να σε παραλύει. Αυτό που σου αρέσει περισσότερο είναι να μπορείς να έχεις ενεργό ρόλο στα πράγματα. Με τον τρόπο αυτό και το πρώτο σου βήμα είναι και το πιο αποφασιστικό. Εικόνα 4… Πατάς γερά στα πόδια σου, είσαι ισορροπημένος, αρμονικός άνθρωπος. Δίνεις αξία στο φυσικό στυλ και αγαπάς τα απλά πράγματα. Οι άλλοι σε θαυμάζουν επειδή πατάς γερά στα πόδια σου και μπορούν να στηρίζονται επάνω σου. Παρέχεις σ’ αυτούς που είναι γύρω σου ασφάλεια και ελευθερία. Διακρίνεσαι για το ότι είσαι ζεστός και ανθρώπινος. Απορρίπτεις οτιδήποτε κραυγαλέο και τετριμμένο. Τείνεις να απορρίπτεις οποιαδήποτε παραξενιά της μόδας. Για εσένα το ντύσιμο πρέπει να είναι πρακτικό και ανεπαίσθητα κομψό. Εικόνα 5… Είσαι επαγγελματίας, πραγματιστής, άτομο με αυτοπεποίθηση. Παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου και πιστεύεις περισσότερο στα έργα σου παρά στην τύχη. Λύνεις τα προβλήματά σου με πρακτικό και απλό τρόπο. Στην καθημερινή σου ζωή βλέπεις τα πράγματα ρεαλιστικά και καταπιάνεσαι με αυτά χωρίς δισταγμό. Στην εργασία σου έχεις την εμπιστοσύνη των άλλων, διότι γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται επάνω σου. Η αποφασιστική δύναμη της θέλησής σου προβάλλει την αυτοπεποίθησή σου και στους άλλους. Δεν είσαι ποτέ ικανοποιημένος αν δεν τελειώσεις αυτό που σκέφτηκες να κάνεις. Εικόνα 6… Είσαι ειρηνικός, διακριτικός, μη επιθετικός, ανέμελος. Κάνεις φίλους αβίαστα, αλλά σου αρέσει η απομόνωση και η ανεξαρτησία. Σου αρέσει κάπου κάπου να “το σκας” από όλους και όλα και να μένεις μόνος/η σου για να βρεις το νόημα της ζωής και να διασκεδάζεις. Χρειάζεσαι ελευθερία και έτσι αποδράς σε όμορφες κρυψώνες, αλλά δεν είσαι μοναχικός τύπος. Έχεις ειρήνη με το εαυτό σου και τον κόσμο και εκτιμάς τη ζωή και ότι έχει να σου προσφέρει αυτός ο κόσμος. Εικόνα 7… Είσαι ανέμελος, παιχνιδιάρης, χαρούμενος. Αγαπάς την ελεύθερη και αυθόρμητη ζωή. Προσπαθείς να την χαρείς στα μέγιστα, σύμφωνα με το ρητό “Μια ζωή την έχουμε”. Είσαι πολύ περίεργος και ανοιχτός σε οτιδήποτε νέο. Ευτυχείς με τις αλλαγές. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να νιώθεις δεσμευμένο/η από κάποιον/α ή από κάτι. Βιώνεις το περιβάλλον σου σαν να είναι ασταθές και πάντα καλό για μια έκπληξη. Εικόνα 8… Είσαι ρομαντικός, ονειροπόλος, συναισθηματικός. Είσαι πολύ ευαίσθητο άτομο. Αρνείσαι να βλέπεις τα πράγματα μόνο από μια λογική, ορθολογιστική προσωπική άποψη. Το σημαντικό για εσένα είναι τι σας λένε τα αισθήματά σας. Στην πραγματικότητα, νιώθεις ότι είναι σημαντικό να βλέπεις όνειρα και στον ξύπνιο σου. Απορρίπτεις ανθρώπους που απεχθάνονται το ρομαντισμό και καθοδηγούνται μόνο από τη λογική. Αρνείσαι να αφήσεις οτιδήποτε να περιορίσει την πλούσια ποικιλία διαθέσεων και συναισθημάτων σου. Εικόνα 9… Είσαι αναλυτικός, αξιόπιστος, με αυτοπεποίθηση. Η εφήμερη ευαισθησία σου αντιπροσωπεύει αυτό που είναι υψηλής ποιότητας και διαρκές. Συμπερασματικά θέλεις να περιβάλλεις τον εαυτό σου με μικρά “κοσμήματα” τα οποία ανακαλύπτεις εκεί που παραβλέπονται από τους άλλους. Για όλα αυτά η κουλτούρα παίζει σοβαρό ρόλο στη ζωή σου. Έχεις εφεύρει το δικό σου τρόπο ζωής, που είναι κομψός και αποκλειστικός, ελεύθερος από καπρίτσια της μόδας. Το ιδανικό στο οποίο έχεις βασίσει τη ζωή σου είναι η πνευματικά καλλιεργημένη απόλαυση. Αξιολογείς βάσει ενός προκαθορισμένου επιπέδου πνευματικής καλλιέργειας του ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.






Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

krokodil

Krokodil που τρώει τις σάρκες των χρηστών του. Ενα χρόνο μετά την ανακάλυψη του πρώτου κρούσματος, τα νέα στοιχεία είναι πραγματικά συγκλονιστικά.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, το επίκεντρο της χρήσης του Krokodil εστιάζεται πλέον στην Αριζόνα, ενώ αρκετές ακραίες περιπτώσεις έχουν εμφανιστεί και στο Φοίνιξ, το Ιλινόις, το Οχάιο και την Οκλαχόμα.
Οι γιατροί θεωρούν ότι την ευθύνη για τα συμπτώματα σήψης της σάρκας είναι οι βρώμικες βελόνες που μολύνουν τους χρήστες με τον ιό του AIDS, της ηπατίτιδας και του ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δερματική γάγγραινα δέρμα, βαθιά αποστήματα, και απώλεια των άκρων ".
Σοκαριστική είναι η περίπτωση που αναφέρουν δύο γιατροί από το Μισούρι, οι οποίοι, μιλώντας στο American Journal of Medicine παρουσιάζουν την περίπτωση ενός ασθενή τους, του οποίου το δέρμα είχε σαπίσει από τη χρήση Krokodil: «Είδαμε ότι το δάχτυλό του έπεσε, ενώ οι πληγές στο μηρό του ταιριάζουν πραγματικά με την εικόνα της χρήσης Krokodil» εξηγεί ο δρ. Ντάνι Θεκεμουριχιλ επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πρώτη που δημοσιεύεται σε παγκοσμίως αναγνωρισμένο ιατρικό περιοδικό.
Το Krokodil, ή δεσομορφίνη όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, είναι η λεγόμενη «σπιτική ηρωΐνη» που ξεκίνησε από τη Ρωσία και σταδιακά εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ, σημαίνοντας συναγερμό για τη δημόσια Υγεία. Κατασκευάζεται συνήθως από τριμμένα χάπια κωδεΐνης, βενζίνη, μαγειρικό λάδι, ιώδιο, διαλυτικό μπογιάς και υγρό αναπτήρα και η ραγδαία εξάπλωση του έχει απασχολήσει πολύ τους ειδικούς.
Η εξάπλωση του στις ΗΠΑ ήρθε στο φως από τον Δρ Φρανκ Λοβέκιo ιατρικός διευθυντής στο Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων, ο οποίος έχει ασχοληθεί με περιπτώσεις χρηστών Krokodil. Οπως αναφέρει ο ίδιος «Είμαστε πολύ φοβισμένοι. Το ναρκωτικό αυτό κατασκευάζεται από επικίνδυνα υλικά και ακόμη και αν θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου και της βενζίνης έχει φύγει, υπάρχουν ακόμα υπολείμματα από αυτά. Μπορείτε να φανταστείτε τι ζημιά προκαλεί αυτό το ναρκωτικό στις φλέβες σας, όταν βγάζει αυτό το αποτέλεσμα στο δέρμα. Τρώει το χρήστη από μέσα προς τα έξω»
Αν και έχει τις ίδιες ψυχικές συνέπειες, με την ηρωίνη, τα απίστευτα φθηνά υλικά του Krokodil του, τα οποία μπορούν να αγοραστούν νόμιμα σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ στη Ρωσία, μπορεί να προκαλέσει δραματικές και καταστροφικές συνέπειες στο σώμα του χρήστη.
Πολλοί τοξικομανείς έχουν υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και προβλήματα λόγου και ομιλίας από το φάρμακο, αφού συχνά «σκάνε» τα αιμοφόρα αγγεία τους, αφήνοντας έντονη οσμή γάγγραινας και πληγές να φουντώνουν στο σώμα, από τις οποίες το Krokodil απέκτησε το όνομα και τη φήμη του.
Ο μέσος χρήστης Krokodil έχει προσδόκιμο ζωής μόλις δύο με τρία χρόνια από την στιγμή που θα αρχίσει τη χρήση και σε αυτό το διάστημα το δέρμα τους θα γίνει πράσινο, φολιδωτό και θα αρχίσει να πέφτει σαν ένα είδος αποσύνθεσης που ξεκινάει από το εσωτερικό του οργανισμού.


 




Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Welcome

Η γνωστή σε όλους και αγαπημένη Demi Lovato ήρθε στο glee Όπως φαίνεται θα είναι Μία μόνιμη ηθοποιός για τον 5o κύκλο... Υποδύεται Μία κοπέλα που δεν πάει πουθενά χωρίς την κιθάρα της... Μοιάζει να έχει ταλέντο και πάθος για τη μουσική... Ένα πράγμα έχω να πω
ΚΑΛΏΣ ΉΡΘΕΣ DEMI

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

lyrics from the brieney spears song "perfume"


So I, wait for you to call
And I try to act natural
have you been thinking 'bout her or about me
And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you
I gotta mark my territory

I'll never tell, tell on myself but I hope she smells my perfume
I'll never tell, tell on myself but I hope she smells your perfume
I hide it well, hope you can't tell but I hope she smells my perfume
I hide it well, hope you can't tell but I hope she smells my perfume